StoritveUgradnja unutranjih vrata - DETA&CO

Unutarnja vrata i njihova ugradnja

Prilikom odabira unutarnjih vrata imajte na umu tri uvjeta koja moraju biti ispunjena – moraju biti funkcionalna, vizualno privlačna i prije svega kvalitetna, kako bi vam dugo služila. Preporuča se i ugradnja kvalitetnih unutarnjih vrata za smanjenje buke i raznih mirisa iz drugih prostorija te za održavanje topline ili hladnoće.

Preporuča se da ugradnju unutarnjih vrata prepustite profesionalcima koji su za to kvalificirani i koji će se pobrinuti za brzu, profesionalnu i ispravnu ugradnju unutarnjih vrata. Ovdje su činjenice koje trebate znati o unutarnjim vratima i ugradnji unutarnjih vrata.

Vrste unutarnjih vrata

Možete birati između široke ponude unutarnjih vrata za svaki ukus i stil, kao i modernog ili klasičnijeg dizajna vašeg doma. Naša prednost je što su naša unutarnja vrata dimenzijama prilagođena te se tako izrađuju po narudžbi, što znači da možete odabrati bilo koja unutarnja vrata iz naše ponude.

Unutarnja vrata se međusobno razlikuju ne samo po obliku i boji, već i po vrsti okvira, načinu otvaranja, nasadima i izvornoj oblogi, mogu se obojiti ili furnirati. Osim klasičnih unutarnjih vrata, možete birati i između staklenih unutarnjih vrata i kliznih unutarnjih vrata. Staklo je dobar izbor ako je kuća ili ako objektu nedostaje svjetla, a klizna vrata su povoljno i vrlo funkcionalno rješenje jer zauzimaju minimalan prostor.

Ugradnja unutarnjih vrata

Kao što je već spomenuto, montažu unutarnjih vrata poželjno je prepustiti iskusnim instalaterima koji su stručno osposobljeni i znaju točno sve potrebne detalje za pravilnu ugradnju unutarnjih vrata. Ukoliko sami ugrađujete unutarnja vrata i stoga nemate odgovarajuće predznanje, često se događa da konačni izgled nije onakav kakav ste zamislili, a nepravilna montaža utječe i na vijek trajanja vrata.

Prednost ugradnje unutarnjih vrata, koja ugrađuje naš stručno osposobljen tim, je da na njih imate jamstvo, ali samo ako mi ugradimo vrata za vas. Ako se odlučite za unutarnja vrata s ugradnjom, jamčimo savršen izgled i funkcionalnost Vaših unutarnjih vrata.

Priprema zidnog otvora prije ugradnje unutarnjih vrata

Prije ugradnje unutarnjih vrata potrebno je pravilno pripremiti zidni otvor na koji će se postavljati te se pridržavati nekih smjernica. Najvažnije je kako se priprema zidni otvor, kako se nanosi žbuka, treba bojati zidove. Osim toga, prije ugradnje unutarnjih vrata potrebno je provjeriti razinu poda.

Dimenzije otvora zapravo nisu ključne, jer se sva unutarnja vrata izrađuju po mjeri, no zbog samog izgleda poželjno je da vrata budu barem istih dimenzija po visini. Osim toga, prije ugradnje unutarnjih vrata, za dobru stabilnost krila vrata, poželjno je osigurati odgovarajuću vlažnost i temperaturu u prostoriji u kojoj se postavljaju te zaštititi predmete koji se mogu oštetiti tijekom ugradnje.

Ugradnja okvira/dovratnika unutarnjih vrata

Kod nas su dovratnici već unaprijed montirani pa je time brža ugradnja unutarnjih dovratnika i samih vrata. Ako se odlučite za ugradnju unutarnjih vrata kao i okvira, naši montažeri će Vam osigurati odgovarajući položaj okvira koji nudi potpunu funkcionalnost otvaranja. Visokokvalitetni dovratnik od punog drveta pruža vam iznimnu izdržljivost i zvučnu izolaciju, stoga budite oprezni pri odabiru. Dovratnik unutarnjih vrata je vrlo izložen i često pod udarom zbog raznih udaraca i nosivosti.

U ponudi imamo 3 vrste okvira, a to su:

  • klasični dovratnik,
  • uži ili minimalistički dovratnik i
  • skriveni dovratak.

Nakon ugradnje unutarnjeg okvira vrata, dimenzije prolaza se sužavaju (smanjuju) za 9 – 11 cm, ovisno o vrsti okvira. Prednost ugradnje unutarnjeg okvira vrata je što je izgled vrata izravno povezan sa samim okvirom, što ga čini još estetski privlačnijim.

Montaža krila vrata i završni radovi

Svaki od gore navedenih tipova okvira također se može kombinirati s različitim modelima krila vrata koji se nalaze u različitim linijama vrata. Kada je okvir unutarnjih vrata čvrsto pričvršćen (fiksiran), vrijeme je za ugradnju krila vrata. Naši monteri najprije provjeravaju prikladnost ugrađenog i testiraju radi li sve kako treba: odgovaraju li spojevi, da li se vrata pravilno zatvaraju i otvaraju itd.

Završni radovi su u ovom trenutku završeni kod klasične vrste okvira. Prilikom postavljanja minimalističkog i skrivenog okvira, vrijeme je za knauferski posao. Područje ugradnje između unutarnjeg okvira i zida pažljivo se popravlja, nastale pukotine, rupe i mrlje se uklanjaju i postavlja se mreža između prehodom podboja in zidom, naredi se ustrezen zaključek oz. prehod. Polirana područja moraju se prefarbati nakon žbukanja kako bi se dobila ista nijansa kao zid.

Cijene vrata

Većina nas poželi ići na najnižu cijenu bilo kojeg proizvoda, ali to se gotovo nikad ne isplati, a svakako ne kada kupujemo najjeftinija unutarnja vrata, jer vrata ne kupujemo svaki dan, već nastojimo da to bude naša dugoročna investicija. Da li je cijena najvažniji faktor pri odabiru vrata, vanjskih ili unutarnjih. Zlatna sredina je da budete oprezni pri kupnji, ne žurite i razmislite o širem izboru. Dobar izbor je onaj koji vodi računa o optimalnom omjeru kvalitete i cijene vrata.

Istodobno, pri kupnji unutarnjih vrata preporuča se njihovu ugradnju prepustiti profesionalcima. Najniža cijena za ugradnju unutarnjih vrata je za klasična unutarnja vrata, lakirana i bez posebnih dodataka, gdje je okvir vidljiv. Cijena ugradnje za unutarnja vrata sa skrivenim odnosno nevidljivim dovratnikom ovisi o modelu unutarnjih vrata. Ako su unutarnja vrata viša ili šira od standardnih dimenzija, cijena ugradnje je nešto viša.

DETA&CO

U tvrtki DETA & CO bavimo se proizvodnjom parketa i unutarnjih vrata od 1997. godine. Proizvodnjom na visokoj tehnološkoj razini osiguravamo estetski savršene i kvalitetne proizvode koji su prijateljski nastrojeni prema korisniku i okolišu.
Misija DETA & CO je zadovoljstvo naših kupaca. Tvrtka teži najvišim estetskim i kvalitetnim standardima, što osiguravamo odličnim timom, timskim odnosima i visokim ciljevima.
Radno vrijeme
Salon - Zagreb

Pon –  Pet :
13.00 – 17.30
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.