EDINSTVEN IN ESTETSKIGotovi parket

Osigurajte jedinstven izgled i estetiku gotovim parketom

 

Gotovi parket je već dugi niz godina jedna od najpopularnijih podnih obloga jer osim estetskog izgleda donosi i mnoge druge prednosti. Gotovi parket pravi je izbor za svakoga tko želi postojan parket visoke kvalitete u brojnim dezenima i nijansama boja.

5 ključnih razloga zašto odabrati gotovi parket

  • Jednostavna i brza instalacija;
  • Otporan na razne čimbenike (udare, prolijevanje tekućine,…);
  • Mogućnost uljenja u različitim nijansama boja (također nijanse po narudžbi);
  • Izdržljiv i jednostavan za održavanje;
  • Također se preporučuje u slučaju odluka o podnom grijanju.

Koji gotovi parket je idealan za vaš dom?

Prilikom odabira parketa možete pustiti mašti na volju, jer možete birati između brojnih vrsta drveća i nijansi boja. Možete odabrati tradicionalnije drvo, poput hrasta, jasena ili bukve, ili se odlučiti za neku od tropskih vrsta drva. Gotovi parket je dostupan u raznim debljinama i nijansama boja. Stalno imamo na zalihama preko 20.000 m2 parketa.

Koju kvalitetu gotovog parketa odabrati?

Gotovi parket je dostupan u različitim dimenzijama i kvalitetama, a kvaliteta parketa ne predstavlja funkcionalno ili tehnički lošiji parket, već samo vizualnu klasifikaciju.

Možete izabrati između sljedećeg:

  • Natur – natur kvaliteta je parket bez čvorova (dopušteni su samo urasli čvorovi i čvorovi kita promjera do 10 mm).
  • Rustik 1 – ovo uključuje montažne parkete koji sadrže manje čvorove, dopuštena je razlika u boji.
  • Rustik 2 – dopušteni su svi nedostaci, dok ne utječu na trajnost i uporabnu kvalitetu parketa.

Koju boju odabrati za gotovi parket

Potrebno je biti svjestan da se odstupanja u boji događaju unutar istih vrsta drveća pa se preporuča odabir boje na dovoljno velikom uzorku parketa. Također imajte na umu da je drvo kao prirodni materijal nešto nježnije i da će s vremenom malo promijeniti nijansu. Prije donošenja konačne odluke, posavjetujte se s našim stručnjacima koji će Vam pomoći da donesete optimalnu odluku.

Koju površinsku zaštitu parketa odabrati

Gotovi parket pruža razne vrste površinske zaštite – uljem ili lakiranjem. Nauljeni parket ima prirodniji izgled u odnosu na lakirani parket, a također se lako održava i eventualno obnavlja. Lakirani parket ima karakterističan sjaj, a njegova ključna prednost je što je otporniji na udarce i oštećenja.

Gotovi parket idealan je za podno grijanje

Gotovi parket je odličan izbor u slučaju da se odlučite za podno grijanje. Najprikladnije su debljine između 9 i 12 mm, ali je također bitna pravilna ugradnja. Najoptimalnije je lijepljenje parketa pri kojem osiguravamo izravan prijenos topline s cijevi u podnu glazuru (estrihu) kroz sloj ljepila na parket i direktno u prostoriju.

Kako osigurati optimalno polaganje parketa

Polaganje parketa ključan je postupak za dugotrajnu trajnost podne obloge, stoga si svakako osigurajte stručni tim s odgovarajućim znanjem i iskustvom. Prije polaganja završnog parketa podloga mora biti čista i pometena, a važna je i odgovarajuća klima u prostoriji. Preporučena sobna temperatura tijekom polaganja parketa je između 16 i 20 stupnjeva Celzija, a relativna vlažnost zraka između 45 i 65 posto.

DETA&CO

U tvrtki DETA & CO bavimo se proizvodnjom parketa i unutarnjih vrata od 1997. godine. Proizvodnjom na visokoj tehnološkoj razini osiguravamo estetski savršene i kvalitetne proizvode koji su prijateljski nastrojeni prema korisniku i okolišu.
Misija DETA & CO je zadovoljstvo naših kupaca. Tvrtka teži najvišim estetskim i kvalitetnim standardima, što osiguravamo odličnim timom, timskim odnosima i visokim ciljevima.
Radno vrijeme
Salon - Zagreb

Pon – Sri – Pet :
08.30 – 16.00

Uto – četi :
08.30 – 18.00

Sub :
08.00 – 12.00
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.