PO NARUDŽBIUnutarnja vrata

Unutarnja vrata iznimne kvalitete i elegantnog izgleda

Unutarnja vrata su važna i dizajnom i funkcionalnošću, a ključno je da vam služe dugi niz godina. Kvalitetna unutarnja vrata donose brojne prednosti, jer zadržavaju buku, toplinu i moguće mirise iz drugih prostorija.

S prikladno odabranim vratima brinemo i o elegantnom izgledu interijera. Raznovrsna paleta različitih vrsta drva omogućuje nam da njihov izbor prilagodimo svakom dizajnu interijera.

Koja vrata izabrati?

Nudimo široku ponudu unutarnjih vrata koja se savršeno prilagođavaju dizajnu prostora i stilu koji vam je najdraži. Svi proizvodi iz našeg prodajnog programa su dimenzionalno prilagođeni i izrađuju se isključivo po narudžbi, što vam donosi brojne pogodnosti. To znači da se visina i širina vrata izrađuju prema izmjerenim dimenzijama otvora vrata, čime se izbjegavaju veći građevinski zahvati u prostoriji.

Naša ponuda uključuje više od 150 različitih modela, koji se razlikuju po vrsti okvira, nasadima, načinu otvaranja, primarnoj oblogi (furnirana ili lakirana unutarnja vrata)…

Možete se odlučiti za klasična unutarnja vrata, a mi izrađujemo i staklena unutarnja vrata kako bismo vam pomogli unijeti više svjetla u svoj dom. Kao jedno od pristupačnih rješenja, klizna unutarnja vrata su također prikladan i vrlo funkcionalan izbor, jer se relativno lako postavljaju i mogu se ugraditi u praktički svaku prostoriju.

Poseban segment su protupožarna ulazna vrata koja pružaju zaštitu od požara i širenja požara, čime se osigurava sigurnost stanara i imovine. Dizajnirani su i proizvedeni kako bi se postigli optimalni parametri toplinske i zvučne izolacije, a pritom su estetski ugodni i elegantni.

Kakvo punilo imaju DETA unutarnja vrata?

Za punjenje krila koristi se iverokal odnosno perforirana šperploča. Riječ je o sirovim ivericama koje su cijelom dužinom izbušene po širini, što ih čini znatno lakšim. To je mnogo kvalitetniji materijal od papirnog saća i koristi se u izradi kvalitetnijih vrata.

sestava notranjih vrat

Punilo je važno s nekoliko aspekata. Odabranim materijalom osiguravamo bolju zvučnu i toplinsku izolaciju, čvrstoću i osjećaj masivnosti. Dakle, kada se rukujemo, imamo osjećaj da nešto držimo u rukama. Iverokal (perforirana šperploča) omogućuje smanjenje težine krila vrata do 50% u usporedbi s punim krilima vrata ili onima od punog drveta. Prednost iverala je što se malo rasteže, što ga čini posebno pogodnim za krila vrata s osjetljivom površinom.

Važan dio vrata su i njihovi okviri koji osiguravaju odgovarajuću nosivost. Okvir vrata se sastoji od HDF-a i furnira, što osigurava izvrsnu izdržljivost i zvučnu izolaciju.

Dodaci za vrata:

Uz standardne elemente kao što su magnetske brave, skriveni nosači i slično, vrata se mogu nadograditi sljedećim elementima:

  • ventilacijska rešetka;
  • čitač otisaka prstiju;
  • okovi u crnoj boji (brava, nosači);
  • zaštita prstiju;
  • dodatni ključ;
  • aluminijska podna zaštita;
  • otvaranje u dovratnik;
  • dvobojni dizajn unutarnjih vrata i okvira;
  • dodatna zvučna zaštita (puno punjenje)…

Koju kvaku izabrati?

Možete birati između različitih kuka, dizajnerskih ili klasičnijih. Odabir kuke je važan jer zaokružuje cjelokupni izgled vrata i može biti izvrstan detalj za uparivanje s cjelokupnim stilom vašeg doma.

Odaberite dovratnik od punog drveta

Možete birati između različitih udica, koje su dizajnerske ili klasičnije. Odabir kuke je važan jer zaokružuje cjelokupni izgled vrata i može biti izvrstan detalj za uparivanje s cjelokupnim stilom vašeg doma.

kljuka za notranja vrata srebrna kljuka za vrata

Odaberite dovratnik od punog drveta

Prilikom odabira unutarnjih vrata obratite pažnju kakav dovratnik želite imati jer je to jedan od najvažnijih elemenata koji mora biti što trajniji. Dovratnik je jedan od izloženijih dijelova vrata, jer je često na udaru i po udaru i po nosivosti pa se preporuča da bude od punog drveta.

Osim modela vrata s okvirima, možete odabrati i vrata bez okvira koja su iz dana u dan sve traženija. To je linija vrata s nevidljivim okvirom, što znači da je težina vrata savršeno usklađena sa zidom. Ova vrsta vrata je minimalistička, ali istovremeno i moderna, a različite nijanse boja i vrste furnira daju beskrajne mogućnosti prilagođavanja željama naših kupaca.

Koja unutarnja vrata možete odabrati?

Kupnja unutarnjih vrata danas nije nimalo lak zadatak. Široka paleta različitih modela, koji se razlikuju po korištenim materijalima, načinu zatvaranja i otvaranja, vrsti punjenja i obloge, mnoge ljude tjera u očaj.

Stoga je ključno razmisliti o vlastitim potrebama i željama te odabrati između sljedećih modela unutarnjih vrata:

Odlučite se za lakirana ili furnirana vrata

Obojena unutarnja vrata

Obojena unutarnja vrata dostupna su u raznim nijansama kako bi začinili dom i omogućili neograničeno kombiniranje s postojećim namještajem. Željena boja vrata odabire se prema RAL i NCS ljestvici boja, a mogući su i razni krojevi, inoks umetci, stakleni kristali, ukrasne letvice…

barvana notranja vrata

Furnirana unutranja vrata

Furnirana vrata su dostupna u prirodnim i ALPI furnirima. Furnir je u osnovi list drveta koji se dobiva postupkom rezanja, ljuštenja ili piljenja trupaca. Možete birati između velikog broja vrsta furnira od europskih, američkih, afričkih i azijskih vrsta drveća. Različite vrste drveta izrađuju različite uzorke furnira i nema dva komada koji su međusobno potpuno identični.

Jedna od prednosti furnira je što naglašava domaću udobnost. Mogu se nauljiti ili lakirati, ali se furnir može i obojiti u bilo koju nijansu. Izbor furnira usko je povezan sa stilom namještaja, a najčešće se kombinira s podnim oblogama (parket/vinil/keramika).

furnirana notranja vrata

ALPI furnir

Također se možete odlučiti za kompozitni furnir izvrsnih svojstava. Talijanska tvrtka Alpi, sa 100-godišnjom tradicijom, vodeći je svjetski proizvođač ove vrste furnira. Na zalihama imamo preko 30 vrsta Alpi furnira, a uz pomoć kataloga i uzoraka možemo Vam pokazati i ostale ALPI furnire.

alpi furnir

Kako pripremiti prostor za ugradnju?

Prije ugradnje poželjno je da se u prostoriji osigura prikladna klima. Optimalna je vlažnost zraka između 45% i 60%, a sobna temperatura između 18°C ​​i 23°C. Širina i visina zidnog otvora moraju odgovarati dimenzijama vrata, jer će se jedino tako i okviri pravilno postaviti. Zidovi se moraju obojati, postaviti parket i druge podne obloge i nauljiti/lakirati. Osjetljivi predmeti koji se mogu oštetiti moraju biti adekvatno zaštićeni. Budite dosljedni i nemojte ugrađivati ​​unutarnja vrata u neprikladnim uvjetima jer to značajno utječe na stabilnost krila vrata.

Osigurajte stručnu ugradnju

Iako se mnogima ugradnja vrata čini prilično jednostavnom, to je daleko od istine. To je tehnički zahtjevan postupak koji je najbolje prepustiti stručno osposobljenom timu. Profesionalnom ugradnjom vrata i okvira izbjegavate mnoge neugodnosti i moguće nepravilnosti. Naime, montaža je ta koja funkcionalno i vizualno uvelike utječe na konačni izgled, a uostalom i na vijek trajanja unutarnjih vrata.

Cijena unutarnjih vrata?

Mnogi žele naručiti najjeftinija unutarnja vrata, ali oprez pri kupnji je neophodan. Preporučamo da se odlučite za optimalan omjer cijene i kvalitete, jer su vrata dugoročno ulaganje u udobnost vašeg doma.

Dobro je znati da se cijena vrata uglavnom razlikuje od vrste upotrijebljenih materijala, kvaliteti panta, a važan faktor je i širina vrata te njihova visina.

Iz našeg prodajnog programa najpovoljnije su linije Color Basic (linije se vide malo više), a to su klasična oslikana drvena vrata bez posebnih dodataka. Vidljiv je dovratnik, poravnat s krilom vrata, a po sastavu se ne razlikuju od ostalih modela. U cijenu unutarnjih vrata uključeni su i skriveni okovi te magnetna brava.

Cijena vrata sa nevidljivim/skrivenim okvirom odnosno bez okvira ovisi o odabranom modelu. Povoljnija su obojana vrata, a nešto skuplja su furnirana unutarnja vrata.

Bez obzira koja unutarnja vrata odaberete, uvijek imajte na umu da se radi o dugoročnoj investiciji. Osim što će zadovoljiti vaše želje i potrebe, moraju biti i dovoljno kvalitetni da vam služe dugi niz godina.

Kontaktirajte nas za dodatna pitanja i rado ćemo Vam pomoći.

 

DETA&CO

U tvrtki DETA & CO bavimo se proizvodnjom parketa i unutarnjih vrata od 1997. godine. Proizvodnjom na visokoj tehnološkoj razini osiguravamo estetski savršene i kvalitetne proizvode koji su prijateljski nastrojeni prema korisniku i okolišu.
Misija DETA & CO je zadovoljstvo naših kupaca. Tvrtka teži najvišim estetskim i kvalitetnim standardima, što osiguravamo odličnim timom, timskim odnosima i visokim ciljevima.
Radno vrijeme
Salon - Zagreb

Pon – Sri – Pet :
08.30 – 16.00

Uto – četi :
08.30 – 18.00

Sub :
08.00 – 12.00
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.