VZDRŽLJIVA TALNA PODLOGASportski pod

Izdržljiva i estetska podloga športskih površina

Drveni sportski pod ili sportski parket poseban je oblik parketa, koji mora zadovoljiti niz tehničkih i sigurnosnih standarda. Sustavi drvenih sportskih podova razlikuju se po sastavu podkonstrukcije, a na gornjem sloju mogu se koristiti različite vrste drva. Najčešći izbor je jasen, koji karakterizira snaga i velika apsorpcija sile, a nudi i dobar odskok lopte.

Ispunjavanje europskih standarda

Sportski pod za javnu uporabu mora udovoljavati zahtjevima europske norme EN 14904 (2006) koja utvrđuje tehnička i sigurnosna svojstva sportskih podova. S ove točke gledišta, sve je važnije odabrati pouzdanog dobavljača sportskih podova. U tvrtki DETA & CO d.o.o. Drvenim podnim oblogama u Sloveniji i inozemstvu se bavimo više od 20 godina.

Prilagodba sportu i raznim namjenama

U ponudi imamo nekoliko vrsta drvenih sportskih podova, koji su prilagođeni korisnicima i sportovima kojima se bave. Postoje višenamjenski sportski drveni podovi za školske dvorane ili parketi koji zadovoljavaju najviše standarde za međunarodna natjecanja, a koriste se i za europska i svjetska prvenstva u košarci i rukometu.

Sportski podovi prilagođeni različitim zahtjevima izvedbe

Sportski pod mora ispunjavati različite zahtjeve ovisno o namjeni i mora imati sljedeće karakteristike:

  • vertikalni odskok i odskok lopte pod kutom moraju biti prikladni za sport koji se igra na sportskom parketu;
  • površina mora biti ravna i ravna i ne smije utjecati na igru;
  • stupanj trenja (koeficijent klizanja) između tenisice i podloge mora biti dovoljno velik da spriječi klizanje, ali u isto vrijeme ne smije ograničavati kretanje;
  • Vertikalna deformacija podloge sportskog poda, apsorpcija udarca i povratna energija sportašu i lopti utječu na rizik od ozljeda, stupanj umora i osnovne sportske karakteristike poda.

Odaberite sportski pod najviše kvalitete

Bitno je da sportski pod bude kvalitetan jer na taj način, unatoč početnom ulaganju, dugoročno štedite novac i osiguravate optimalne uvjete na igralištu na duži vremenski period. Sportski pod mora biti odabran na takav način da je otporan na habanje i da ima dug vijek trajanja. Ostatak parketa pogledajte u našoj ponudi.

DETA&CO

U tvrtki DETA & CO bavimo se proizvodnjom parketa i unutarnjih vrata od 1997. godine. Proizvodnjom na visokoj tehnološkoj razini osiguravamo estetski savršene i kvalitetne proizvode koji su prijateljski nastrojeni prema korisniku i okolišu.
Misija DETA & CO je zadovoljstvo naših kupaca. Tvrtka teži najvišim estetskim i kvalitetnim standardima, što osiguravamo odličnim timom, timskim odnosima i visokim ciljevima.
Radno vrijeme
Salon - Zagreb

Pon – Sri – Pet :
08.30 – 16.00

Uto – četi :
08.30 – 18.00

Sub :
08.00 – 12.00
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.