IZDRŽAVA PODNA OBLOGAVinil

Vinil je vrlo popularna podna obloga iz nekoliko razloga. Kao moderan i inovativan materijal, vinil podovi su prvi izbor za estetsko savršenstvo i visoku funkcionalnost svih vrsta prostora, kako u kućnom okruženju tako i u poslovnim prostorima. Vinil nudi mnoga različita rješenja jer možete birati između širokog spektra dizajna, boja i dizajna, čak i imitacija prirodnih materijala.

Vinil je vodootporan i ima antibakterijski učinak

Vinilne podne obloge su vodootporne i mogu se postavljati čak i u kupaonicama pri čemu je potrebno odabrati pravo ljepilo i napraviti kvalitetnu hidroizolaciju. Vinil ima antibakterijski učinak i stoga je izuzetno dobar izbor za alergičare jer sprječava zadržavanje bakterija i mikroba te pruža maksimalnu udobnost života.

Dva visokokvalitetna rješanja za vinilne podove
  • HDF jezgra i pluto vinil: HDF-jezgreni vinil podovi su izvrsno rješenje za stambene prostore gdje je potrebno izravnati male neravnine. Integrirana zvučna izolacija od pluta pruža ugodnu tihu akustiku prostorije, istovremeno pružajući iznimno visoku udobnost. Vinilne podne obloge s HDF jezgrom su robusne i jednostavne za održavanje, a montaža je jednostavna zahvaljujući klik sustavu.

  • Vinil sa SPC jezgrom: vinilne podne obloge sa SPC jezgrom idealan su izbor za prostorije u kojima su sobe velike, prozori od poda do stropa npr. zimskim vrtovima. Vodootporan je i dobro podnosi mehaničke udare.

Idealan izbor za renoviranje 

Zbog male visine ugradnje, vinil je idealno rješenje za renoviranje koje broji svaki milimetar. Vinilne podne obloge su vrlo diskretne, a ujedno se mogu postaviti brzo i jednostavno.

Vinil je jenostavan za održavanje

Vinil također ima brojne prednosti u pogledu održavanja jer se iznimno lako čisti. Sve što trebate je vlažna krpa i nježno sredstvo za čišćenje. Budući da je vodootporan, ne morate brinuti o tehnici ili brzini čišćenja. U odnosu na mnoge druge podne obloge nudi znatno bolju zvučnu izolaciju koja nadmašuje mnoge druge podne obloge. Također je idealan izbor u prostorima gdje se drže životinje jer je iznimno izdržljiv i otporan na ogrebotine. Na vijek trajanja vinila utječu različiti čimbenici, kao što su mjesto ugradnje, stupanj istrošenosti i način održavanja.

Na što trebamo obratiti pažnju pri odabiru vinila?

Potrebno je biti svjestan, da je vinil prilično osjetljiv na temperaturne razlike, odnosno kada je jako hladno ili kada je izložen izravnom sunčevom svjetlu. Vinilne ploče se mogu rastezati pod utjecajem topline, što je posebno izraženo kod tamnog vinila. To se mora uzeti u obzir pri polaganju vinila, a potrebno je osigurati dovoljno prostora kako bi se osigurala razina rastezanja i skupljanja te kako bi vaš dom uvijek bio savršen.

Koji vinil trebate prema namjeni?

Prema strukturi, vinilne podne obloge možemo podijeliti na homogene, namijenjene prvenstveno za komercijalnu i industrijsku namjenu, i heterogene, prvenstveno namijenjene privatnoj uporabi. Homogene vinilne podne obloge izrađene su od jednog sloja sirovina i boja, što ih čini čvršćim i kompaktnijim. Heterogene se, međutim, sastoje od nekoliko slojeva različitih sirovina.

Mogućnost polaganja na postojeće podove

Vinil vam omogućuje potpunu obnovu prostora bez potpune obnove i visokih troškova. Naime, vinil čak pruža mogućnost jednostavnog polaganja na već postojeće keramičke pločice te na neke podne obloge bez dodatne podloge.

Vinil je također dobar izbor u kombinaciji s podnim grijanjem

Vinilne podne obloge su tanje i velike gustoće pa su vrlo prikladne i za korištenje s podnim grijanjem. Imaju vrlo visoku toplinsku vodljivost, što je najpoželjnije kod podnog grijanja, ali se ipak preporučuje da se pod ne zagrijava iznad 28°C.

Sadrži li vinil štetne tvari?

Vinilne ploče izrađuju se od polivinil klorida (PVC) i soli, te punila, stabilizatora i plastifikatora (ftalati). Ftalati su tvari potrebne u proizvodnji PVC-a od kojih se izrađuju vinilne podnice. Općenito je uvjerenje o ftalatima da su štetni po zdravlje, ali je to područje regulirano strogim zakonima i standardima Europske unije u tom području. U moderno doba koriste se samo dopušteni neštetni ftalati.

Uzorci vinila

Imitacija drveta:

          

Imitacija kamena:

   

Kako vinil izgleda u prostoriji?

 

DETA&CO

U tvrtki DETA & CO bavimo se proizvodnjom parketa i unutarnjih vrata od 1997. godine. Proizvodnjom na visokoj tehnološkoj razini osiguravamo estetski savršene i kvalitetne proizvode koji su prijateljski nastrojeni prema korisniku i okolišu.
Misija DETA & CO je zadovoljstvo naših kupaca. Tvrtka teži najvišim estetskim i kvalitetnim standardima, što osiguravamo odličnim timom, timskim odnosima i visokim ciljevima.
Radno vrijeme
Salon - Zagreb

Pon – Sri – Pet :
08.30 – 16.00

Uto – četi :
08.30 – 18.00

Sub :
08.00 – 12.00
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.