FUNKCIONALNA I ELEGANTNAUnutarnja klizna vrata

Funkcionalna i elegantna klizna vrata

Unutarnja klizna vrata idealna su kao zamjena za unutarnja vrata koja se otvaraju na klasičan način. Klizna vrata omogućuju još bolje korištenje prostora te daju estetski i elegantan izgled prostora.

notranja drsna vrata

Zašto odabrati klizna vrata?

Unutarnja klizna vrata, kao i klasična vrata, imaju funkciju međusobnog razgraničenja i odvajanja prostora, no dizajn je drugačiji i donosi poprilične prednosti. Iznimno su praktično rješenje za manje stanove i sobe jer se krilo vrata ne otvara u prostoriju. Također, takva unutarnja vrata predstavljaju optimalnu mogućnost privremenog zatvaranja prostora, primjerice tijekom kuhanja, a u ostalom vremenu omogućen je prolaz između prostorija kao da vrata uopće nema.

7 ključnih prednosti kliznih vrata:

 • Izvrsno korištenje prostora,
 • ušteda površine otvora,
 • mogućnost ugradnje namještaja tik uz vrata,
 • gotovo nečujno i glatko otvaranje i zatvaranje,
 • veliki izbor dizajna i vrsta izvedbe,
 • elegantno odvajanje pomoćnih prostorija,
 • zadržavanje mirisa između prostorija.

Prilagodba vrata različitim namjenama

Prilikom odlučivanja za unutarnja klizna vrata treba imati na umu da imaju nešto lošiju zvučnu izolaciju i brtvljenje u odnosu na klasična vrata pa u određenim slučajevima nisu optimalan izbor za spavaće sobe, dječje sobe i kupaonice (WC). Mnoga ograničenja kliznih vrata mogu se prevladati pažljivim odabirom materijala prema namjeni svake prostorije.

Nudimo sljedeće vrste unutarnjih kliznih vrata:

 • klizna vrata uz zid;
 • klizna vrata uz zid s dovratnikom;
 • klizna vrata u kaseti odnosno stijeni;
 • klizna vrata u kazetu okvira;
 • klizna vrata uz zid sa skrivenom vodilicom;
 • staklena klizna vrata;
 • staklena klizna vrata u kazeti.

Kako se pričvršćuju unutarnja klizna vrata?

Unutarnja klizna vrata se pričvršćuju na razne načine, a najstabilnija je viseća verzija kod koje se vodilica nalazi s gornje strane, a na donjoj strani krila postoji utor koji sprječava zamahivanje kliznih vrata.

Vodilice za klizna vrata

Vodilice ovise o tome koju vrstu kliznih vrata odaberete, jer se mogu prilagoditi cjelokupnom stilu. Sve popularniji izbor su i klizna vrata s nevidljivom vodilicom. U ovoj minimalističkoj verziji, vodilica je nevidljiva i na otvorenim i na zatvorenim vratima.

Koji materijal odabrati?

Unutarnja klizna vrata mogu biti izrađena od raznih materijala, ovisno o vašim željama i cjelokupnom unutarnjem uređenju prostorija u koje ih želite ugraditi. Dostupne su različite nijanse boja, teksture, uzorci, kombinirani materijali i linije kliznih unutarnjih vrata.

Drvena klizna vrata

Drvena klizna vrata stvaraju topao izgled i prikladna su za sve vrste prostorija jer možete birati između mnogih vrsta drva, od svjetlijih do tamnijih. Drvena klizna vrata spadaju u kvalitetniji asortiman i obično zahtijevaju i jače vodilice. Sredina krila izrađena je od iverocal materijala koji ima izvrsna svojstva. Također je moguće napraviti drvena klizna vrata u kombinaciji sa staklom.

Staklena klizna vrata

Staklena klizna vrata iznimno su popularan izbor, posebno u prostorijama u kojima želite osigurati dovoljno prirodnog svjetla. Često se koriste i tijekom prolaza većih prostorija, primjerice u velikim dnevnim boravcima, kao izlaz na terasu i slično.

Koja je cijena kliznih vrata?

Cijena kliznih vrata ovisi o različitim čimbenicima kao što su željeni materijali, veličina vrata, načini otvaranja itd. Zbog zahtjevnije ugradnje, cijena za sustav otvaranja kliznih vrata u zid je nešto viša, također ako na vratima želite koristiti kaljeno staklo koje pruža veću sigurnost. Općenito, cijena unutarnjih kliznih vrata je negdje između 3.500,00 i 6.000,00 Kn.

<< Nazad na notranja vrata.

DETA&CO

U tvrtki DETA & CO bavimo se proizvodnjom parketa i unutarnjih vrata od 1997. godine. Proizvodnjom na visokoj tehnološkoj razini osiguravamo estetski savršene i kvalitetne proizvode koji su prijateljski nastrojeni prema korisniku i okolišu.
Misija DETA & CO je zadovoljstvo naših kupaca. Tvrtka teži najvišim estetskim i kvalitetnim standardima, što osiguravamo odličnim timom, timskim odnosima i visokim ciljevima.
Radno vrijeme
Salon - Zagreb

Pon – Sri – Pet :
08.30 – 16.00

Uto – četi :
08.30 – 18.00

Sub :
08.00 – 12.00
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.