StoritveObnova parketa i čišćenje parketa - DETA&CO

Brušenje parketa – obnova parketa

Činjenica je da se parket u vašem domu ili bilo kojem drugom objektu s godinama istroši. Na površini ove vrste podne obloge mogu se pojaviti ogrebotine i drugi znakovi istrošenosti. Učinkovitom restauracijom možete vratiti svježinu drvu. Obnova parketa tim je dobrodošlija kada se na njegovoj površini pojave mjesta koja više nisu dovoljno zaštićena. Općenito, svaka vrsta parketa se može obnoviti – jedini uvjet je da parket ima odgovarajuću debljinu gornjeg sloja.

Vrijeme restauracije svakako ovisi o intenzitetu korištenja i naravno samoj istrošenosti. S našim timom možete se upustiti u obnovu parketa u bilo koje doba godine – čak i zimi. Ali uvjet je da prostorija ima odgovarajuću temperaturu (18-23°C) i relativnu vlažnost zraka (45-65%).

Obnova parketa uz pomoć brušenja

Za brušenje parketa obratite nam se kada je površina parketa oštećena ili istrošena te samim time ima mnogo udubljenja i ogrebotina. Ukoliko niste potpuno sigurni da li je vrijeme za brušenje parketa ili ne, najbolje je da nas pozovete kod sebe, gdje ćemo procijeniti ima li smisla parket obnavljati ili čak potpuno zamijeniti.

Postupak brušenja parketa gotovo je potpuno identičan za različite vrste ove vrste podnih obloga. Pritom svakako vodimo računa o raznim vrstama oštećenja, istrošenosti i mnogim drugim čimbenicima. Prije brušenja drvene podne površine morate ukloniti sav namještaj, zavjese i tepihe iz sobe. Naš stručni i iskusni tim potom će temeljito procijeniti koje dijelove parketa treba zamijeniti novima. To znači zamjenu pojedinih dasaka parketa koje su odstupile od podloge. Nakon toga može se započeti samo s brušenjem površine podne obloge.

Najprije izbrusite gornji zaštitni sloj. Pritom uklanjamo sva potencijalna površinska oštećenja, kao što su tragovi potpetica, posjekotine i udarci. Kod brušenja brusimo i kutove i rubove prostorija i to posebnim brusilicama za rubove i kutove. Nakon toga slijedi popunjavanje svih fuga ili dubinskih oštećenja, koja su u pravilu posljedica korištenja i određenih vremenskih utjecaja. To ispunjavamo mješavinom piljevine i kita.

Na kraju se parket lakira. Naravno, može se i nauljiti. Lak se nanosi uz pomoć valjka. Nakon nanošenja potrebno je pričekati najmanje 24 sata da površina bude prohodna. Za to vrijeme ne smijete hodati niti koristiti površinu.

Prosječna cijena renoviranjae parketa po kvadratu je 15 eura, odnosno ovisno o situaciji u objektu; sanacija parketa cca. 3 eura po kvadratu.

Nakon završene restauracije parketa

Nakon završene restauracije parketa izuzetno je važno ne čistiti površinu vodom ili sredstvima za čišćenje najmanje dva tjedna. Za to vrijeme drvena podna površina dobiva na čvrstoći – stoga nije dobra ideja pokrivati ​​površinu tepisima. Možete pažljivo postaviti namještaj na svoje mjesto. Želite li da vas restaurirani parket što dulje besprijekorno služi, morate osigurati i pravilno održavanje klimatskih uvjeta, odgovarajuću zaštitu gaženih površina i pravilnu njegu. Obnova parketa traje samo nekoliko dana. Obnovljeni pod ponovno blista u svoj svojoj ljepoti.

Cijena obnove parketa

Renoviranje ili obnova parketa svakako je pristupačnije rješenje nego da se odlučite na kompletnu zamjenu parketa. Uz našu pomoć svom inače kvalitetnom parketu možete ponovno dati svjež izgled, a da ne morate mijenjati podnu površinu. Učinkovitim i preciznim brušenjem možemo osvježiti izgled masivnog parketa, laminatnog parketa, višeslojnih pa čak i brodskih podova. Pritom skidamo gornji, istrošeni sloj parketa – otkriva se novi sloj podne obloge. Nakon toga možemo ponovno lakirati ili nauljiti vaš parket. Na kraju će izgled parketa biti vrlo sličan novom.

Stanje vašeg parketa

Je li vaš parket bez sjaja, izlizan, izblijedio? Ima li pukotina, praznina, rupa? Razilazi li se na mjestima ili većim dijelovima parketa? U svakom slučaju, možete nas kontaktirati. Po dogovoru dolazimo na vaš dom i točno procjenjujemo u kakvom je stanju parket – da li je parket potrebna restauracija ili zamjena u cijelosti.

Trebate popravak parketa – kitanje, brušenje, lakiranje ili uljenje? Sve navedene usluge nudimo po pristupačnim cijenama.

Održavanje i čišćenje parketa

Parket može dugo ostati lijep i dobro vam služiti ako se strogo pridržavate nekih preporuka za održavanje i čišćenje. Preporučamo da u prostorijama s parketom imate stalnu relativnu vlažnost zraka – između 45 i 65% i temperaturu između 18 i 23°C. Redovito provjetravajte prostorije i održavajte relativnu vlažnost zraka.

Za čišćenje parketa koristite usisivač ili mekanu krpu koju možete lagano navlažiti. Preporučamo da za čišćenje drvenih podnih obloga koristite namjenska sredstva – OSMO WischFix, prema uputama na njima. Ako prilikom čišćenja koristite meku vlažnu krpu, nikada ne ostavljajte mokre tragove. Noge namještaja – stolica i stolova – uvijek zaštitite filcom.

Trebate znati da se nijanse boja parketa mijenjaju s vremenom. Na njega djeluje svjetlost. Parket dakle posvjetljuje ili potamni, ovisno o vrsti drva i  nijansi  boje parketa.

Mehaničko čišćenje parketa

U našoj tvrtki osim proizvodnje i profesionalne restauracije parketa, vršimo i mehaničko čišćenje nauljenog parketa. S njih uklanjamo istrošeni sloj ulja i prljavštine. Ujedno je površina najučinkovitije pripremljena za svježi nanos ulja.

Za sve dodatne informacije u vezi sa svim navedenim uslugama vezanim uz parket, dostupni smo Vam putem e-maila i telefonskog poziva.

DETA&CO

U tvrtki DETA & CO bavimo se proizvodnjom parketa i unutarnjih vrata od 1997. godine. Proizvodnjom na visokoj tehnološkoj razini osiguravamo estetski savršene i kvalitetne proizvode koji su prijateljski nastrojeni prema korisniku i okolišu.
Misija DETA & CO je zadovoljstvo naših kupaca. Tvrtka teži najvišim estetskim i kvalitetnim standardima, što osiguravamo odličnim timom, timskim odnosima i visokim ciljevima.
Radno vrijeme
Salon - Zagreb

Pon –  Pet :
13.00 – 17.30
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.